Word een van de personages op Fakeboek

door Folio

FakeboekOnder invloed van sociale media zijn we op een andere manier gaan lezen. ‘Wat als we literatuur en schrijven eens gaan benaderen vanuit die invalshoek?’, vroeg Creatief Schrijven, uitgever van VERZiN, zich af. Het nieuwe schrijfproject Fakeboek was geboren. Een fictief sociaal netwerk waar schrijvers personages en verhalen kunnen creëren  met statusupdates, foto’s, video’s en direct messages. De voorbije weken experimenteerden auteurs Ivo Victoria en Carmien Michels met deze nieuwe vorm. Op www.fakeboek.be vind je hun verhaal.

Om Fakeboek verder te perfectioneren zoeken we een aantal schrijvers die een personage willen worden in dit nieuwe netwerk. Neem een kijkje in de hoofden van de personages en kies in welk personage jij voor een week zou willen leven. Stuur ons voor 8 december in wiens huid jij wilt kruipen en schets kort (max. 500 woorden) wat hij of zij door jouw ingrepen zal beleven.

Ivo en Carmien selecteren de beste inzendingen en geven tips en feedback tijdens het schrijven op Fakeboek.be.