Van ‘Mensen zonder gladde ringen’ tot ‘Ik ben anders’ | Brood & Rozen

door Folio

B&R2014-4_HerremanBelgië en Nederland zijn tegenwoordig koplopers inzake rechten voor homo- en biseksuele mannen en vrouwen. Maar ooit was het anders. Over die evolutie is relatief veel geschreven in de Lage Landen. Vaak ligt de focus op het ontstaan en de groei van de holebibeweging in relatie tot maatschappelijke verschuivingen. In het recentste nummer van Folio-lid Brood & Rozen beschrijft Robbe Herreman (doctorandus Media, Policy and Culture Group aan de UA) deze ontwikkelingen via een medium dat nog steeds te weinig aandacht krijgt: liedteksten. Hij concentreert zich in het bijzonder op de constructie, functie en betekenis van representaties van homoseksualiteit in Vlaamse en Nederlandse populaire liedteksten uit de tweede helft van de 20e eeuw.

Je kan het artikel uit Brood & Rozen via deze link lezen.