Going Underground. Parallelle kunstcircuits in Brussel

door Folio

KunstTS 352 CoverKunsttijdschrift Vlaanderen nr. 352 – februari 2015 – Samensteller: Patrick Auwelaert

Brussel is momenteel dé Europese kunsthoofdstad bij uitstek. Dat vertaalt zich in een groot aantal kunstgaleries. Naast deze ‘officiële’ galeriescene en de gevestigde musea bestaat er in Brussel echter ook nog zoiets als een ‘officieus’ of parallel tentoonstellingscircuit. Beeldend kunstenaars die niet aan de bak komen in de klassieke galeriesector tonen er hun werk op de meest diverse, soms hoogst ongewone locaties: in cafés, in ‘artist-run spaces’, op straat, in boekhandels en andere winkels, in openbare gebouwen en banken, in pop-upgaleries en centra voor beeldende kunst, en ja, zelfs achter het raam van privéwoningen. Dit themanummer brengt het fenomeen van de parallelle kunstcircuits in onze hoofdstad in kaart aan de hand van betekenisvolle voorbeelden. Verken samen met de redactie dit ‘ondergrondse’ kunstparcours!

Lees meer en bestel het nummer: www.kunsttijdschriftvlaanderen.be