Een gratis durum. Tussentijds bilan

door Folio

PoeziekrantCharles Ducal, sinds Gedichtendag 2014 Belgiës eerste Dichter des Vaderlands, blikt terug op zijn eerste jaar in deze functie voor Poëziekrant. Het is geen officiële titel, maar een literair initiatief van verschillende organisaties in België: Poëziecentrum, la Maison de la Poésie, VONK & Zonen, en sinds 2015 zijn ook Maison de la Poésie d’Amay, het fiEstival maelstrÖm, Poème 2 en Midis de la Poésie partners. Ducal vertelt over zijn opdracht, zijn visie, en uiteraard, over poëzie: ‘Ik zie mijn poëzie dan ook niet groter dan ze is, een kleine stem die ik wil verbinden met zoveel mogelijk oren om een gemeenschappelijke stem groter te maken. Niet meer en niet minder’.

Charles Ducal in Poëziekrant 1, 2015.
Lees meer: www.dichterdesvaderlands.be/een-gratis-durum-tussentijds-bilan-van-de-dichter-des-vaderlands/

Bestel: www.poeziecentrum.be/abonneren