Spiegel-beeldessay door Gerolf Van de Perre

door Folio

354_CoverKunsttijdschrift Vlaanderen nr. 354 * juni 2015

Gerolf Van de Perre (1965) volgde een opleiding schilderkunst in Sint-Lucas Gent. In China, waar hij van 1999 tot 2002 verbleef, maakte hij de afbraak van steden en de vele andereingrijpende veranderingen van de voorbije decennia mee. Ze inspireerden hem tot olieverfschilderijen die hij samenbracht in de beeldvertellingen Steenstof, Huishulp en Het graf van de keizer. De sporen van het voorbije leven in vernietigde huizen duiken ook op in Gewonde Stad (2014), over de Groote Oorlog in Leuven, met tekst van Johanna Spaey. In 2010 bewerkte Van de Perre Rainer Maria Rilkes enige roman De aantekeningen van Malte Laurids Brigge tot het beeldverhaal Dichter in de massa. Rilke staat eveneens centraal in het beeldessay dat Van de Perre exclusief voor Kunsttijdschrift Vlaanderen maakte en dat draait rond de gehechtheid aan het afbeelden, zowel van Rilke als van hemzelf.

Uitnodiging

Kunsttijdschrift Vlaanderen en Gerolf Van de Perre nodigen u uit op de vernissage, met toelichting van de kunstenaar, op vrijdag 14 augustus om 19.30 uur van de tentoonstelling: Spiegelbeeldessay.

De expositie loopt van 15 tot en met 24 augustus, dagelijks van 10 tot 12 en van 13 tot 17 uur.
Locatie: het schip van de Gentse Sint-Niklaaskerk, ingang langs de Korenmarkt.

Bekijk en beluister alvast de aankondigende trailer (3 min. 48) door de film aan te klikken op www.gerolfvandeperre.net