Voetbal is kunst – De esthetica van het voetbal

door Folio

KTVDe Rode Duivels scoorden goed tijdens het Wereldkampioenschap van 2014 en weekten zo de nationale gevoelens los. Ondertussen behoort Brazilië tot de herinneringen en wordt er volop uitgekeken naar de Europese kampioenschappen van 2016 in buurland Frankrijk en van 2020 in diverse Europese landen waaronder België. Tegen die tijd dient in Brussel een nieuw stadion gebouwd te worden. Eerder pakte Gent uit met de Ghelamco Arena en ook Brugge hengelt naar nieuwbouw. Dat we steeds meer in de bal van de bal zijn, grijpt Kunsttijdschrift Vlaanderen aan voor een interdisciplinair themanummer over de esthetica van het voetbal. Naast een analyse van de architectuur van de nieuwe stadia brengen de auteurs verslag uit over deze sporttak in films, muziek, theater, literatuur en beeldende kunst. Ondertussen zoomen de camera’s in op fotografie en ook het erfgoed kan niet buiten beeld blijven.

Foto: De Ghelamco Arena in Gent ((c) Bontinck Architecture & Engineering)

Lees Voetbal is kunst door Emmanuel Van Lierde in Kunsttijdschrift Vlaanderen.

Bestel: www.kunsttijdschriftvlaanderen.be