Moya De Feyter: ‘Schrijven, slapen en studeren op 16m²’

door Folio

winnares Moya De Feyter 2015 - kopie“Ik beschouw mezelf niet als een podiumdichter. Op het podium staan zal nooit mijn onmiddellijke doel zijn, maar het is wel een aangename manier om mijn teksten bij een publiek te brengen. […] Je moet het gewoon durven en doen. Niet bang zijn om te mislukken, en de sprong wagen. Van wachten wordt niemand een betere schrijver.” ‪#‎schrijfquote‬

VERZiN interviewde Moya De Feyter, de winnaars van Frappant TXT.‪ Naft voor Woord‬ is de opvolger van deze txt-on-stagewedstrijd voor jongeren uit de provincie Antwerpen. Nog tot 30 november kunnen jongeren tussen 18 en 30 jaar hun beste teksten insturen. De hoofdprijs is een prijzenpakket ter waarde van € 1500, optredens op literaire festivals, publicatie en individuele coaching. O.a. Maud Vanhauwaert, Carmien Michels en Maarten Inghels startten hun carrière ooit op het podium van de wedstrijd.

door Michiel Leen

Lees het volledige interview online op www.creatiefschrijven.be.

Bestel: www.verzin.be