Musea over de grens

door Folio

(KUNSTTIJDSCHRIFT VL)Cover356Ook buiten onze landsgrenzen, soms er nét over, kan de liefhebber van hedendaagse kunst heel wat interessants ontdekken. Dit themanummer wil de lezer meenemen naar Noord-Frankrijk, Nederland, Duitsland en Luxemburg. Onder meer het Frac NordPas de Calais in Dunkerque, Museum De Pont in Tilburg, het Bonnefantenmuseum in Maastricht, Het Ludwig Forum für Internationale Kunst in Aken, Stiftung Insel Hombroich Neuss en het Mudan Luxembourg komen in het nummer aan bod. Naast aandacht voor de eigenheid van elk museum heeft deze uitgave ook oog voor de architecturale aspecten van het museumgebouw en de topstukken in de collectie. Een filosofische benadering van het fenomeen museum en een reflectie over de impact van musea op de economie leiden tot duiding en verdieping.

Geert Swaenepoel in Kunsttijdschrift Vlaanderen nr. 356

Lees meer – Bestel