Eerste smaakmaker van 2016

door Folio

Ook in 2016 gaan we verder op het elan van 2015. We serveren je wekelijks enkel smaakmakers uit onze tijdschriften. Wil je deze artikels elke maand gratis in je mailbox krijgen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

 

FaroErfgoed en mensen in kwetsbare situaties 

Ondanks een stijging van de welvaart is de armoedesituatie in Vlaanderen helemaal niet duurzaam verbeterd. Kinderen, 65-plussers en personen met een niet-Europese nationaliteit blijken daarbij in het bijzonder kwetsbaar te zijn. In dit artikel wordt nagegaan hoe erfgoedorganisaties zorg dragen voor mensen in kansarmoede. Aan de hand van praktijkvoorbeelden uit enkele musea wordt getoond hoe beleidsinstrumenten in de praktijk toegepast worden en welke effecten verwacht mogen worden.

Door Katrijn D’hamers in faro|tijdschrift over cultureel erfgoed, 8 (2015) 4, pp. 12-18.

Lees het volledige artikel hier.