DW B  2015 5 | Anne-Mie Van Kerckhoven, Jazzz

door Folio

Voor de vierde keer op rij maakt DW van zijn decembernummer een special edition. Na Allen vlees van Berlinde De Bruyckere & J.M. Coetzee in 2012, Scènes van Robert Devriendt in 2013 en 50 fictieve gebouwen in 2014 verschijnt nu Jazzz, een publicatie met negen literaire topteksten bij het werk van Anne-Mie Van Kerckhoven.

Begin dit jaar bezorgde Anne-Mie Van Kerckhoven aan DW B een lijst van 24 ‘heilige’ boeken die haar tot beelden en installaties inspireren. Die lijst met de beelden gaven we aan tien auteurs: Leen HuetJeroen OlyslaegersPol HosteKoen Peeters,  Arnoud van Adrichem & Jan LauwereynsAlfred SchafferPatrick BassantMartijn den Ouden en Peter Verhelst. Zij schreven een tekst als creatief antwoord op één van de 24 boeken/beelden, of op haar gehele oeuvre.
Zelf beëindigde AMVK een trialoog, bestaande uit de collage en montage van drie auteurs van de 24: de mystica Marguerite Porete, de hermeticus Giordano Bruno en de filosoof Herbert Marcuse.
AMVK heeft voor DW B een unieke compositie gemaakt, met het door de auteurs gekozen beeldend werk, de nieuwe literaire teksten en haar eigen trialoog. De beelden voor dit samenspel verwijzen naar softporno, mystiek, underground strips, cartoons, kosmologie, fotografie, exacte wetenschappen en computeranimatie. Er ontstaat een woekering van modellen, waarin ze met haar vrouwelijke blik, intuïtie, drift, agressie, ritme, klank en gebaar de aannames van onze rationele, gemediatiseerde cultuur met kritische vragen bestookt. Om ruimte te geven aan het sublieme, het mysterie, de grenservaring, de herinnering aan het oneindige, de extase.

De abonnees krijgen deze special edition in de bus. Losse exemplaren met prachtige boekwikkel kan je nu al bestellen via MER of vind je in de betere boekhandel.
www.dwb.be
*** ACTIE ***
Abonneer u nu op jaargang 2016
en krijg dit unieke nummer cadeau!

 DWB