Dossier: ‘Het geheim van John Flanders’, in STRIPGIDS 44

door Folio

STRIPGIDScover44Hij was decennialang de populairste schrijver van België, en hij publiceerde massaal veel in zowel het Frans als het Nederlands. Wie hem niet kende als John Flanders, las wellicht de verhalen die hij als Jean Ray publiceerde. Bovendien schreef hij ook een fikse stapel stripscenario’s, onder meer voor kunstschilder Frits van den Berghe. Voor het winternummer van Stripgids haalt Gaston Durnez, de éminence grise van de Vlaamse journalistiek, herinneringen op aan zijn ontmoetingen met John Flanders. Daarnaast brengen we zijn werk als stripscenarist in kaart, en belichten we de kortverhalen die hij schreef voor de stripweekbladen Kuifje en Ons Volkske. En hoe zat dat ook alweer met zijn avonturen als zeeman op de lange omvaart?

 

Verder in Stripgids 44: Jean-Pol, Kees van Kooten, De Smurfen, Johan De Moor, David Lloyd, Etienne Davodeau, Conz & Emilie Timmermans, Ben Seys, Peter de Wit, Kim Duchateau, Leen Huet en veel meer.

Lees meer: www.stripgids.org/stripgids/inhoud-stripgids-44/

Bestel: http://www.stripgids.org/stripgids/