Welke rol speelt filosofie in jouw artistieke praktijk?

door Folio

Filosofie is de laatste tijd bijzonder populair op onze podia. Staat na alle oproepen tot ‘doen’, nu het ‘denken’ voorop? We vroegen ons ook af of de wijsbegeerte in plaats van als eenmalig onderwerp ook als methode kan worden ingezet? Impliceert dit een specifieke blik op de wereld, een andere manier van vragen stellen, met kennis en kunst omgaan? Etcetera polste bij twee podiumkunstenaars, beiden opgeleid als filosoof, naar welke rol filosofie speelt in hun artistieke praktijk. Choreograaf Noé Soulier geeft een inkijk in zijn onderzoek rond hoe het denken onze ervaringen kan beïnvloeden; theatermaker Pieter De Buysser greep onze uitnodiging aan om te speculeren rond de spanning tussen een kunstwerk en haar filosofische gehalte.

Foto: Mouvement Sur Mouvement © Chiara Valle Vallomini

Noé Soulier en Pieter De Buysser | in Etcetera
Lees meer – Bestel

ETC (c) Chiara Valle Vallomini