Wat valt er te winnen met natuurcompensaties?

door Folio

oikos 77 kaft_Pagina_1Ecologie en economie kunnen perfect hand in hand gaan. Het is de nieuwe mantra voor een deel van de natuurbeweging. Concepten als ecosysteemdiensten en natuurcompensaties zetten die overtuiging kracht bij. De confrontatie tussen ecologie en economie hoeft geen zero-sum game te zijn, een spel waarbij winst voor de een evenzoveel verlies is voor de ander. Integendeel, een winwin is mogelijk. In deze bijdrage wordt een analyse gemaakt van het standpunt van Natuurpunt omtrent natuurcompensaties in de dossiers Essers en Linkeroever. Is in het huwelijk tussen economie en ecologie de natuur uiteindelijk niet stiekem de verliezer?

Glenn Deliège in Oikos

Lees hier het volledige artikel
Bestel: www.oikos.be/tijdschrift