Nederlandstalige boeken in de grootste vitrine ter wereld

door Folio

Meta nbDe Frankfurter Buchmesse is de grootste en meest invloedrijke boekenbeurs van de wereld en van 19 tot en met 23 oktober 2016 zijn Vlaanderen en Nederland gastland. Het is een unieke kans om generaties Nederlandstalige auteurs en hun oeuvre voor te stellen aan het Duitse publiek. Maar de Buchmesse is ook de belangrijkste internationale professionele boekenbeurs, en een enorme vitrine waar uitgevers van over de hele wereld hét literaire pareltje hopen te vinden om te vertalen. De Buchmesse moet een hefboom zijn  waardoor ook de rest van de wereld een meer dan gezonde nieuwsgierigheid ontwikkelt voor onze literatuur en boeken.

Koen Van Bockstal, directeur Vlaams Fonds voor de Letteren in META, tijdschrift voor bibliotheek & archief 2016/5

Lees meer: www.vvbad.be/meta/nederlandstalige-boeken-de-grootste-vitrine-ter-wereld
Bestel: www.vvbad.be/lid-worden