Een Paleisevolutie. Een interview met kersvers directeur van HETPALEIS Els De Bodt.

door Folio

Op 1 augustus 2016 komt er een eind aan een tijdperk van pioniers: na Eva Bal (KOPERGIETERY, Gent) en Oda Van Neygen (BRONKS, Brussel) neemt ook Barbara Wijkmans, de laatste van de drie grandes dames van het jeugdtheater, afscheid van ‘haar’ HETPALEIS. Deze doorstart van het Koninklijke Jeugdtheater vervelde in 1997 onder impuls van Wijkmans tot Vlaanderens grootste jeugdtheaterhuis. Opvolger Els De Bodt krijgt een ferme boïte in handen van zo’n vijftig werknemers (waarvan sommigen al meegaan sinds de tijd van het KJT), gesitueerd in het zo stilaan behoorlijk verouderde gebouw van de Antwerpse Stadsschouwburg aan het Theaterplein. Gebouw, ploeg en geschiedenis nopen De Bodt tot ‘temporiseren’, zoals ze het voorzichtig uitdrukt – nog voor de officiële aanvang van haar mandaat blijkt dat een modernisering van de bedrijfscultuur zich niet zomaar laat afdwingen.

Evelyne Coussens | in Etcetera

Lees meer – Bestel

Etcetera - kopie

© Kurt Van der Elst