Verlies verkopen als winst

door Folio

Minister Sven Gatz berooft de kunstensector van zuurstof en slagkracht

De recente subsidieronde van cultuurminister Sven Gatz (Open VLD) liet een heleboel organisaties in de kou staan. Een positieve beoordeling bleek geen garantie op structurele overheidssteun. Enkele tientallen organisaties met een goed rapport werden zonder pardon op droog zaad gezet. Maar ook organisaties die er volgens de minister stevig op vooruitgaan, hebben weinig reden tot juichen. Vrijwel niemand kreeg het bedrag dat geadviseerd werd door de beoordelingscommissies. Veel spelers die al op hun tandvlees zaten, krijgen het nu nog moeilijker om hun toekomstplannen waar te maken. Zeven organisaties verheffen hun stem: Platform-K, rekto:verso, Tristero, Hiros, Ensemble Leporello, Toneelhuis en Voetvolk.

Beeld © Nina Vandeweghe

Eva Decaesstecker, Filip Tielens en Mats Van Herreweghe in Etcetera

Lees meer: www.e-tcetera.be/verlies-verkopen-als-winst
Bestel: www.e-tcetera.be/magazine

etcetera-c-copy