Circus heeft nood aan een nieuwe revolutie

door Folio

Sven Demey is sinds 2004 docent aan de Ecole Supérieure des Arts du Cirque (ESAC) in Brussel, doceerde enkele jaren aan de circushogeschool van Montréal en schreef handboeken voor de Europese federatie van professionele circusopleidingen (FEDEC). Wie zijn naam niet kent, kent waarschijnlijk wel zijn studenten, onder wie Alexander Vantournhout. Het verbaast u vast niet dat hij een stevige visie heeft op het circus vandaag. CircusMagazine sprak met hem over de pedagogie van de toekomst, artistieke vaagheid en revolutie.

Foto © Brecht Van Maele

Auteur: Hanna Mampuys in CircusMagazine #48

Lees meer: www.circuscentrum.be/artikels/circus-heeft-nood-aan-een-nieuwe-revolutie-interview-met-docent-sven-demey
Bestel: www.circuscentrum.be/circusmagazine

20160817-Veltem-Beisem-Belgium Portret van Sven Demey voor circusmagazine