Want het niets is niet niets. Een gesprek met Floor van Leeuwen.

door Folio

Wat is het raakvlak tussen mime en circus? Geen betere persoon om die vraag aan te stellen dan de Nederlandse theatermaakster Floor van Leeuwen. Zij volgde de opleiding mime in Amsterdam en richtte er met haar klasgenoten het theatercollectief Schwalbe op. In fysieke voorstellingen als ‘Schwalbe speelt vals’, ‘Schwalbe speelt een tijd’ en ‘Schwalbe zoekt massa’ dringt het collectief door tot de mens in zijn meest pure vorm. Naast haar werk bij Schwalbe coacht ze andere theatermakers en zelfs circusartiesten. Zo deed ze onlangs de eindregie van ‘Rare Birds’, de nieuwste worp van Cie Un loup pour l’homme. Maar eerst misschien de vraag: wat is mime?

Brecht Hermans in CircusMagazine

Beeld copyright Bart Grietens

Lees meerBestel