Groeipijnen van een jong circusveld

door Folio

Open brief aan minister Sven Gatz

In 2018 vieren we tien jaar Circusdecreet Vlaanderen. Er is ook veel reden tot feest. Het circus in Vlaanderen heeft het afgelopen decennium immers aan belang én belangstelling gewonnen. Een groei die mede mogelijk is gemaakt door het Circusdecreet. Dit decreet liet de circuskunsten toe zich in een ‘beschermde’ omgeving – zonder de druk van het Kunstendecreet – te ontwikkelen. Een decreet met een commissie die het overzicht over een veld in volle ontwikkeling én zo ook de vinger aan de pols kon houden. Dat wil de commissie blijven doen. In deze brief met bezorgdheden kaarten ze enkele factoren aan waardoor de groei en bloei van het Vlaamse circusveld verziekt kunnen worden. Circuscommissie in CircusMagazine #53  

cover_circmag53_folio