Beeldhouwen met film

door Folio

Gonzo maart

Interview: Maarten Buser in Gonzo (circus)

Videokunstenaar Kurt d’Haeseleer zoekt graag de samenwerking op. Hij werkte samen met klinkende namen als schrijver Peter Verhelst, en muzikanten Köhn en Frank Vigroux. Hoog tijd om deze Vlaamse kunstenaar achter de indrukwekkende, soms naargeestige videobeelden beter te leren kennen. In dit interview vertelt d’Haeseleer hoe inspirerend het kan zijn om met anderen te werken, over zijn inspiratiebronnen – onder andere Bacon, Lynch, horrorfilms –, en natuurlijk hoe hij zijn beelden maakt door videomateriaal extreem te vervormen. ‘Dan vragen toeschouwers me na afloop of alles wel goed met me gaat, omdat de beelden zo donker overkomen. Dan grap ik meestal: ‘Vandaag had ik nog wel een goede dag.’”

lees meer

bestel