Veertig jaar installaties

Een gesprek tussen Guillaume Bijl en Marc Ruyters

— Marc Ruyters in HART magazine 197  

Het werk van de Antwerpse kunstenaar Guillaume Bijl (1946) lijkt de laatste tijd alom aanwezig: een Sorry-installatie in het Zwin, de installatie Lustrerie Media in het S.M.A.K., de openlucht tentoonstelling Bruegelfeest in de Ponderosa in Dilbeek, Dogsalon Daisy in Pinkie Bowtie Antwerpen, Het Nonneke van Brugge en Liturgische objecten in de Abdij van Park in Leuven en net nog een galerietentoonstelling in Galerie Mieke van Schaijk in Den Bosch: het is allemaal net dicht. Zijn nog te bekijken: de installatie Autorijschool Z in het M HKA in Antwerpen en Guillaume Bijl presenteert Fraikin in Art Center Hugo Voeten in Herentals. Daar selecteerde Bijl een reeks gipsen van de Herentalse beeldhouwer Charles Auguste Fraikin (18917-1893) en maakte er een … Bijlsiaanse installatie van.

>> Lees het hele interview.

>> Ontdek meer over HART magazine.