Proces

— Galina Rymboe in nY #41: rape enters the scene

In dit nummer van nY hebben dichters, schrijvers, activisten en kunstenaars de moeite genomen na te denken over seksueel geweld en de verbindingen met andere vormen van exploitatie en onderdrukking zoals huidskleur, kolonisering, klimaat en niet-menselijke dieren. De 222 pagina’s bevatten gedichten, proza en theorie, er zijn visuele bijdragen, politieke en persoonlijke essays. Gedichten van Bhanu Kapil zijn hier voor het eerst vertaald, evenals fragmenten uit Sensual Excess van Amber Jamilla Musser. Er is vertaald werk van Dolores Dorantes, Yasmin El-Rifae, Stella Nyanzi en Galina Rymboe; nieuw werk van Dominique de Groen, Nadia de Vries, Mounir Samuel, Eva Meijer, Alfrida Martis, Sanne van Driel, Asha Karami, Nguyễn Thị Mai, marwin vos en anderen.

>>  Lees de gedichten.

>> Ontdek meer over nY.