Paul-Gustave Van Hecke en de Variétés-fotocollectie van Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis

Hoppla, wir Leben (silhouet Erwin Piscator), 1927. Foto: Sasha Stone (Amsab-ISG, Gent)

— Hendrik Ollivier en Kim Robensyn in Brood & Rozen 1

In een kleine kring van foto- en kunsthistorici geniet de Variétés-fotocollectie van Amsab-ISG al enkele jaren bijzondere belangstelling. Er werden bruiklenen gevraagd door verschillende gerenommeerde, voornamelijk buitenlandse instellingen. Met een tentoonstelling vorige zomer op Les Rencontres de la photographie in Arles, en een schitterende begeleidende publicatie geniet de collectie eindelijk de aandacht die ze verdient. Met Man Ray, André Kertész, Berenice Abbott, László en Lucia Moholy-Nagy, Eli Lotar, Germaine Krull en vele anderen bevat ze het kruim van de moderne fotografen uit de jaren 1920.

>>  Lees het artikel.

>> Ontdek meer over Brood & Rozen.