Roger Van de Velde (1925-1970)

— DeM-redactie in Deus ex Machina 172

Precies vijftig jaar geleden overleed Roger Van de Velde (1925-1970). Tijdens zijn leven werd Van de Velde omwille van zijn Palfium-verslaving verschillende keren opgesloten in gevangenissen en psychiatrische instellingen. Als schrijver kreeg hij daarbovenop nog af te rekenen met een publicatieverbod. De korte verhalen van Roger Van de Velde (o.a. gebundeld in Galgenaas, De knetterende schedels en Kaas met gaatjes) horen bij de beste die in ons taalgebied geschreven zijn en daar verandert een halve eeuw niks aan. Daarom is het nu tijd, vindt Deus ex Machina, om mens en werk hulde te brengen met dit auteursnummer. Van de Veldes proza is dringend toe aan een nieuwe generatie lezers.

>> Lees alvast het voorwoord. Ook houdt Deus ex Machina samen met Uitgeverij Vrijdag een speciale actie. Voor slechts 35 euro (Nederland: 40 euro) i.p.v. 62/67 euro ontvang je het Van De Velde-nummer + een abonnement op Deus ex Machina + de heruitgave van Van De Veldes cultboek De knetterende schedels.

>> Ontdek meer over Deus ex Machina.