De Standaard Solidariteitsprijs

  • Kun je vandaag nog wel een naakte vrouw op een affiche zetten?
  • Wat is Rubens meer dan cultuurtoerisme en Vlaamse canon?
  • Waarom verdienen schrijvers en kunstenaars nog subsidies?

Cultuurtijdschriften lezen kunstwerken, boeken, films en elke culturele uiting vanuit dit soort diepere vragen. Én ze wagen zich ook aan antwoorden. Achter het nieuws, achter eenmalige werken, achter ons culturele erfgoed.

Vanuit die nood aan extra inzicht, doorzicht en verdieping verenigen de cultuurtijdschriften zich in Folio. En daarom neemt Folio deel aan de Solidariteitsprijs van De Standaard met bovenstaande advertentie.

Ga jij ook voor diepgang? Lees dan elke maand gratis onze beste artikels.

2 gedachten over “De Standaard Solidariteitsprijs

  1. we worden overspoeld door reclame met naakte of halfnaakte vrouwen tot in de tramhokjes toe, reuzengrote affiches, op trams…steeds publiciteit om winst uit te slaan…moeten vrouwenlichaam daarvoor dienen..hoe esthetisch het vertoon toch is dit misbruik van het vrouwelijk lichaam…en neen ik ben geen seute maar ik sta op respect hét woord dat vergeten wordt als woord zowel als gebruik ervan.

  2. Je hebt helemaal gelijk, Ann, dat respect het orderwoord is. Daarom ook is het belangrijk dat er cultuurtijdschriften zijn die die vragen achter het beeld stellen en die, met de nodige nuance, nieuwe antwoorden proberen te verzinnen op vragen die niet eerder gesteld werden. Met het tonen van een kunstwerk dat eeuwenlang algemeen aanvaard was willen we dan ook die vele mogelijke vragen oproepen. Die drie die hierboven staan, maar nog zoveel meer vragen zijn mogelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s