Foliodag gaat online

De coronacijfers zijn ondertussen van die aard dat het niet meer aangeraden is om de Foliodag te organiseren in Mechelen. We willen echter niet zo maar weer uitstellen. We dokterden een online alternatief uit. Vijf sessies uit het programma worden op vijf verschillende momenten aangeboden:

Vrijdag 20 november, 11-13u
ALTERNATIEVE FINANCIERING
Er is van alles te weinig, maar van geld nog het meeste. En van de overheid zal er wellicht niet meteen méér komen. Zijn er andere opties? Een eerste verkenning met Annemie Verlinden (CultuurLoket).

Vrijdag 20 november, 15-17u
MEER OPEN, MINDER WIT? De dynamiek rond Black Lives Matter vraagt dat ook tijdschriftredacties in de spiegel kijken. Welke cultuur vertegenwoordigen we? Hoe meer inclusief werken? Mathieu Charles (Minderhedenforum) deelt inzichten en ervaringen, voor een open gesprek.

Dinsdag 8 december, 14-16u
EINDREDACTIE
Vooraf redigeer je een tekst. Tijdens de workshop krijg je feedback op je feedback van Koen Van Baelen (o.a. Poëziekrant) en bespreek je ook hoe je de flow van het eindredigeren kunt organiseren.

Dinsdag 15 december, 14-16u of 20-22u
REDACTIEPROCES
Een boekje maken is als seks: we doen het allemaal, en toch hebben we het er nooit over. Hoe raakt een tekst van idee tot in een tijdschrift? We delen knopen waarop we botsen, wisselen goeie praktijken uit, zien onze eigen evidenties gecounterd. Hoe doen ze het op een ander? (Wouter Hillaert)

Donderdag 21 januari, 14-16u
MAAK JE PROMOPLAN
Om je nummers bij het juiste publiek bekend te maken, begin je best op tijd. Daarom is een promotieplan cruciaal. Je stuurt op voorhand een concreet plan door. Een specialist van bladenmakers.nl geeft feedback en tips.

Heb je interesse in een of meerdere van deze workshops of sessies? Mail je interesse(s) naar Xavier Roelens (xavier@foliotijdschriften.be) en hij laat je weten of er nog plaats is en wat je eventueel op voorhand moet doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s