DW B

DWB enkele cover

Literair tijdschrift

Het literaire tijdschrift DW B profileert zich als een creatief laboratorium voor literatuur en de kruisbestuiving met beeldende kunst, fotografie, architectuur en theater. Het is oud van dagen, maar jong van geest, en verschijnt zowel op papier, als op het podium en het web. In De Bezige Bij Krant omschreef Piet Meeuse DW B als volgt: ‘Het is een heel beweeglijk en nieuwsgierig tijdschrift. Het snuffelt aan alles, het brengt proza en poëzie in zoveel variëteiten dat het je af en toe duizelt. En het lardeert dat met werk van beeldend kunstenaars dat vaak merkwaardig en soms adembenemend is. DW B is jong genoeg om zich overal op te storten en oud genoeg om zich niets aan te trekken van het denken in “generaties”.’

Neem een abonnement op jaargang 2020 en krijg Vrouwelijke Arabische stemmen er gratis bij! In dit bijzondere boeknummer, samengesteld door Sigrid Bousset en Iman Humaydan, maken we een literaire reis langs acht Arabische landen aan de Middellandse Zee, te beginnen in Marokko, eindigend in Syrië.

Ook in 2020 hebben we weer heel wat in petto. In DW B 1 (maart) stellen Fikry El Azzouzi en Dirk Leyman een focus samen over Satire als nieuw engagement na de postmoderne ironie, en hoe tegelijk (auto)censuur die satire bemoeilijkt. In DW B 2 (juni) gaat Arnoud van Adrichem op zoek naar het Oerboek, ofwel kinderboeken die een onuitwisbare indruk nalieten. Want schrijvers worden geboren uit lezers. En lezers worden geboren als ze een jaar of zeven zijn. Voor het septembernummer (DW B 3) zullen Johan de Boose en Peter Vermeersch de bewogen en complexe geschiedenis van de Poolse literatuur toelichten en enkele van haar prominente vertegenwoordigers opvoeren. En in DW B 4 (december) maakt Alicja Geszinska een boeknummer met als titel De Muur, over al wat muren optrekt tussen mensen, volkeren, religies en ideologieën.

Wist je dat …

  • Dietsche Warande & Belfort opgericht werd in 1855 en het oudste literaire tijdschrift van Vlaanderen is?

DW B verschijnt vier keer per jaar, wordt uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag en gedrukt door Cultura, Wetteren.

Losse nummers: € 15
Abonnement: € 52 (BE & NL), € 42 (studenten & CJP), € 67 (boekhandels en instellingen), € 95 (twee jaargangen), € 100 (steunabo).
Wilt u meer doen voor DW B? Dat kan in de vorm van een steunabonnement (100 euro). Of nog beter: sluit je aan bij de ‘Vrienden van DW B‘ (365 euro per jaar). Deze namen worden achteraan in elk nummer gepubliceerd. Stuur een e-mail naar dwbmagazine@gmail.com. Meer info: www.dwb.be.
Een abonnement bestel je op onze website  of een los nummer op de webshop.

Website: www.dwb.be

Facebookpagina: DW B

Contact: Dirk Leyman