DW B

 

DWB 2018

Tweemaandelijks literair tijdschrift

Het literaire tijdschrift DW B profileert zich als een creatief laboratorium voor literatuur en de kruisbestuiving met beeldende kunst, fotografie, architectuur en theater. Het is oud van dagen, maar jong van geest, en verschijnt zowel op papier, als op het podium en het web. In De Bezige Bij Krant omschreef Piet Meeuse DW B als volgt: ‘Het is een heel beweeglijk en nieuwsgierig tijdschrift. Het snuffelt aan alles, het brengt proza en poëzie in zoveel variëteiten dat het je af en toe duizelt. En het lardeert dat met werk van beeldend kunstenaars dat vaak merkwaardig en soms adembenemend is. DW B is jong genoeg om zich overal op te storten en oud genoeg om zich niets aan te trekken van het denken in “generaties”.’

DW B in 2018: Goede literatuur is wars van trends. Reden te meer voor DW B 1 (maart) om creatief en essayistisch te reflecteren op een modeverschijnsel dat ons al enige jaren in zijn greep houdt: vintage. In DW B 2 — Kamer in Oostende (juni) – brengen Koen Peeters en Koen Broucke samen met heel wat andere auteurs een ode aan de Stad aan Zee. Het septembernummer DW B 3 richt zijn blik op Frankenstein, tweehonderd jaar later. Voor het boeknummer in december (DW B 4) gaan we op bezoek in 9 kunstenaarsateliers.

Wist je dat …

  • Dietsche Warande & Belfort opgericht werd in 1855 en het oudste literaire tijdschrift van Vlaanderen is?

DW B verschijnt vier keer per jaar, wordt uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag en gedrukt door Cultura, Wetteren.

Losse nummers: € 15
Abonnement: € 52 (BE & NL), € 42 (studenten & CJP), € 67 (boekhandels en instellingen), € 95 (twee jaargangen), € 100 (steunabo). De namen van de steunende leden worden achteraan in elk nummer gepubliceerd.
Een abonnement bestel je op onze website  of een los nummer op de webshop.

Website: www.dwb.be

Facebookpagina: DW B

Contact: els.vandeperre@dwb.be