DW B

cover_DWB_2016_1

tweemaandelijks literair tijdschrift

Het literaire tijdschrift DW B profileert zich als een creatief laboratorium voor literatuur en de kruisbestuiving met beeldende kunst, fotografie, architectuur en theater. Het is oud van dagen, maar jong van geest, en verschijnt zowel op papier, als op het podium en het web. In De Bezige Bij Krant omschreef Piet Meeuse DW B als volgt: ‘Het is een heel beweeglijk en nieuwsgierig tijdschrift. Het snuffelt aan alles, het brengt proza en poëzie in zoveel variëteiten dat het je af en toe duizelt. En het lardeert dat met werk van beeldend kunstenaars dat vaak merkwaardig en soms adembenemend is. DW B is jong genoeg om zich overal op te storten en oud genoeg om zich niets aan te trekken van het denken in “generaties”.’

DW B in 2015: vijf nummers tjokvol woord en beeld. Vijf gestroomlijnde thema’s afgewisseld met het beste uit de postbus, citybooks en kritieken van recente romans, dichtbundels en essays. Dit geven we nu al mee: DW B 1 (februari) Finissages onderzoekt wat ‘af zijn’ is. In het feestnummer DW B 2 (april) wandel je doorheen een geschreven portrettengalerij. DW B 3 (juni) tast het immateriële af. DW B 4 (september) voert onverfilmbare scenario’s op. Het boeknummer DW B 5 (december) omsluit het werk van Anne-Mie Van Kerckhoven.

Wist je dat …

  • Dietsche Warande & Belfort opgericht werd in 1855 en het oudste literaire tijdschrift van Vlaanderen is?
  • DW B zijn 160e verjaardag viert op donderdag 7 mei 2015 in BOZAR in Brussel?
  • Wie zich voor 31 januari abonneert op jaargang 2015 het laatste nummer van 2014, ‘50 fictieve gebouwen’, cadeau krijgt?

DW B verschijnt vijf keer per jaar, wordt uitgegeven door MER. Paper Kunsthalle en gedrukt door Cultura, Wetteren.

Losse nummers: € 15 – nummers in boekvorm (hardcover): € 29,50
Abonnement (5 afleveringen): € 52 (BE & NL), € 42 (studenten & CJP), € 67 (boekhandels en instellingen), € 95 (twee jaargangen), € 100 (steunabo). De namen van de steunende leden worden achteraan in elk nummer gepubliceerd.
Een abonnement of een los nummer bestel je op onze website.

Website: www.dwb.be

Facebookpagina: DW B

Contact: els.vandeperre@dwb.be