DW B

dwb cover 2019

Literair tijdschrift

Het literaire tijdschrift DW B profileert zich als een creatief laboratorium voor literatuur en de kruisbestuiving met beeldende kunst, fotografie, architectuur en theater. Het is oud van dagen, maar jong van geest, en verschijnt zowel op papier, als op het podium en het web. In De Bezige Bij Krant omschreef Piet Meeuse DW B als volgt: ‘Het is een heel beweeglijk en nieuwsgierig tijdschrift. Het snuffelt aan alles, het brengt proza en poëzie in zoveel variëteiten dat het je af en toe duizelt. En het lardeert dat met werk van beeldend kunstenaars dat vaak merkwaardig en soms adembenemend is. DW B is jong genoeg om zich overal op te storten en oud genoeg om zich niets aan te trekken van het denken in “generaties”.’

Neem een abonnement op jaargang 2019 en krijg de special edition van DW B 2018 – NON-SITES – cadeau! Negen auteurs schrijven een tekst bij atelierfoto’s van negen kunstenaars.

Geen zonnig begin van jaargang 2019. In DW B 1 (maart) benadert Arnoud van Adrichem Het failliet vanuit een literair en filosofisch perspectief – want komt niet het gehele scala aan menselijke emoties samen in een bankroet? DW B 2 – De magmakamer (juni) is een debutantennummer dat dan weer bruist van nieuw en jong talent, samengebracht door Charlotte van den Broeck en Jeroen Dera. In het septembernummer DW B 3 brengen Laurens Ham en Sven Vitse Het literaire klimaat 2010-2019 in kaart. En in het decembernummer (DW B 4) laten Sigrid Bousset en Iman Humaydan vrouwelijke stemmen uit de Arabische wereld weerklinken. In 2019 speelt www.dwb.be een nog grotere rol: naast vele kritieken over boeken vindt u nog tal van nieuwe teksten, die het papieren nummer aanvullen en versterken.

Wist je dat …

  • Dietsche Warande & Belfort opgericht werd in 1855 en het oudste literaire tijdschrift van Vlaanderen is?

DW B verschijnt vier keer per jaar, wordt uitgegeven door Uitgeverij Vrijdag en gedrukt door Cultura, Wetteren.

Losse nummers: € 15
Abonnement: € 52 (BE & NL), € 42 (studenten & CJP), € 67 (boekhandels en instellingen), € 95 (twee jaargangen), € 100 (steunabo).
Wilt u meer doen voor DW B? Dat kan in de vorm van een steunabonnement (vanaf 100 euro). De namen van de ‘vrienden van DW B’ worden achteraan in elk nummer gepubliceerd. Stuur een e-mail naar dwbmagazine@gmail.com. Meer info: www.dwb.be.
Een abonnement bestel je op onze website  of een los nummer op de webshop.

Website: www.dwb.be

Facebookpagina: DW B

Contact: Dirk Leyman