faro

faro sept18_cover_rgbtijdschrift over cultureel erfgoed

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed is het driemaandelijkse blad van FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Het houdt de vinger aan de pols van de cultureel-erfgoedsector in Vlaanderen en de rest van de wereld. faro wil je honger naar diepgravende informatie (met inzichten, achtergronden, duiding, en ook aandacht voor het internationaal kader) over cultureel erfgoed stillen. Daarbij wordt vaak een thema (zoals immaterieel cultureel erfgoed, de staat en de toekomst van de musea, striperfgoed, 50 jaar migratie, erfgoed en toerisme …) stevig en breed uitgebeend. Dat maakt van faro zowel een uithangbord van als een beslagen gids doorheen de wondere wereld van het cultureel erfgoed.

Wist je dat …

  • elke editie vergezeld gaat van een uitgebreid pakket digitale extra’s (filmpjes, foto’s …)?
  • faro cultureel erfgoed op z’n breedst benadert? Daardoor komen niet alleen kunstcollecties, archieven en bibliothecair erfgoed aan bod, maar ook bijvoorbeeld cultuur van alledag, nieuwe rituelen, migratie-erfgoed en immaterieel erfgoed.

faro | tijdschrift over cultureel erfgoed houdt gelijke pas met de seizoenen en verschijnt eind maart, juni, september en december. Een abonnement van vier nummer van gemiddeld 64 pagina’s kost € 25. Abonneren doe je hier.

Contact: redactie@faro.be

Website: www.faro.be/tijdschrift