Gierik & NVT

Gierik & NVTliterair tijdschrift

In 1983 begonnen als een gestencilde studentengrap op 75 exemplaren is het uitgegroeid tot een driemaandelijks literair tijdschrift van 100 pagina’s. Soms meer. Oplage: 700. Telkens drie secties: een thema, debutanten en literaire nieuwsjes. Drie specifieke lectorengroepen buigen zich over poëzie, proza en essay. Gierik gaf reeds podium aan 1700 gerenommeerde, maar ook debuterende creatievelingen. Van de debutanten werd nadien 80 % opgepikt door professionele uitgeverijen.
En de hele zwik (op papier 1,50 meter hoog) zit in een knoert van een archief op het web: www.gierik-nvt.be. Dagen leesplezier. Een jaarabonnement van € 32 is echter zeer welkom om de drukker en tante post te betalen. Alle medewerkers zijn enthousiaste vrijwilligers. In 1989 is het Nieuw Vlaams Tijdschrift (opgericht door Herman Teirlinck) opgegaan in Gierik. Vandaar de dubbele naam. De voorstelling van elk nieuw nummer kadert telkens in een artistiek evenement. Gierik staat voor: dagen uitdagend leesplezier, ontdekkingen, originaliteit, risico’s, koppigheid, pluralisme, kwaliteit.

Wist je dat Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift …

  • met het aantal aanwezigen op Gierik-activiteiten reeds twee Sportpaleizen heeft gevuld? (Weliswaar niet op dezelfde dag.)
  • met exclusieve verhalen van Valeria Luiselli en Juan Gabriel Vásquez zowel de Parish Review en The New Yorker met een jaar voorafging?
  • de scoop kreeg van een extract uit de Nederlandse vertaling van Roberto Bolaño’s roman Amberes?

De printversie van Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift verschijnt driemaandelijks.

Wordt verdeeld in de betere boekhandel, maar ook per abonnement aan € 32.

Abonneer je hier.

Contact: gierik.nvt@skynet.be

Website: www.gierik-nvt.be

Facebook: https://www.facebook.com/redactie.gieriknvt