Koorts

Koorts is een erfgoedmagazine dat sinds 2020 wordt uitgegeven door KADOC. KADOC is een interfacultair centrum van KU Leuven en is door de Vlaamse overheid erkend als cultureel archief en erfgoedbibliotheek. Het legt zich toe op de bewaring, de ontsluiting, het onderzoek en de presentatie van het historische erfgoed dat voortkomt uit de wisselwerking tussen religie, cultuur en samenleving in Vlaanderen, met een belangrijke internationale dimensie.

In Koorts staan het erfgoed en de bijhorende verhalen centraal. Het brengt toegankelijke teksten vanuit onverwachte invalshoeken en kijkt graag over de muren van de eigen instelling en collectie. Koorts wil zoveel mogelijk een platform zijn voor nieuwe stemmen en pennen. En ook penselen: dit erfgoedmagazine hecht veel belang aan illustratie. Koorts kiest voor een aantrekkelijke vormgeving, biedt een rijke selectie beeldmateriaal en werkt voor elk nummer samen met een andere illustrator.

Koorts richt zich tot wie een brede interesse heeft in erfgoed, maar ook op zoek is naar diepgang. Het is er voor lezers die bekende en minder bekende geschiedenissen willen leren kennen aan de hand van verrassend tastbaar bronnenmateriaal.

Wist je dat?

  • Koorts zijn naam te danken heeft aan zijn woonplek? Sinds 1990 is KADOC gehuisvest in het voormalige klooster van de Leuvense minderbroeders en de aanpalende kapel van Onze-Lieve-Vrouw ter Koorts. De komende jaren wordt deze kapel trouwens gerestaureerd.

Koorts verschijnt twee keer per jaar. Een los nummer kost 6 euro, een jaarabonnement 10 euro. Het eerste nummer vind je momenteel volledig gratis als pdf op de site. Meer info over bestellen en abonnementen volgt.

Website: www.kadoc.kuleuven.be/koorts

Contact: koorts.kadoc@kuleuven.be

Facebook: www.facebook.com/kadocleuven