ZINK

ZINK magazineshet jongste literaire tijdschrift

ZINK is een jong literair collectief uit Antwerpen met acht vaste leden. Als collectief onderzoeken we de spankracht van het begrip literatuur en verkennen van hieruit alle mogelijke vormen die tekst en taal kunnen aannemen. Onze focus ligt daarbij op experiment en cross-over. We beperken ons niet tot het uitgeven van tijdschriften op papier, maar organiseren ook evenementen en festivals waarbij we verkennen wat literatuur in andere vormen, zoals op een podium of in audio, kan betekenen. Daarbij richten we ons op een jong publiek en op jonge makers. Het collectief ZINK bestaat uit Anna Dupon, Arno Boey, Aron Wouters, Carlijne Hertog, Danny de Jong, Jonathan van der Horst, Lennert de Vroey, en Yelena Schmitz.

Wist je dat ZINK

  • ‘ZINK 05 – Zonder Titel’ niet alleen titelloos maar ook zonder cover was? Elke lezer kon zijn eigen cover ontwerpen. Ook grote broer DW B sloeg aan het knutselen.
  • ZINK elk jaar rond 21 juni de zonnewende viert? We organiseren met ‘De Langste Dag’ een festival waarin literatuur gekoppeld wordt aan andere kunstvormen. Daarnaast boksen we op vierentwintig uur tijd een nagelnieuw tijdschrift in elkaar. In 2018 deden we dit vanuit de oude pastorie in de Markgravelei.
  • ZINK in 2018 genomineerd was voor de BILL Awards, dat zijn de Vlaamse cultuurprijzen in de categorie ‘jong en opkomend’?

De website van ZINK is op dit moment onder constructie. Je vindt ons ondertussen wel op zinkoppapier.tumblr.com. Daar kun je ook lid worden van ZINK.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s