Kennis en ervaring delen

Folio brengt tijdschriften samen, want we kunnen veel leren van elkaar. Ook regelt Folio sprekers, specialisten in hun vak die hun kennis met de redacties komen delen. Deze beide manieren om kennis en good practices met elkaar te delen – peergericht en met externe sprekers – passen we toe in verschillende formules:

  • Foliofeedback: vier redacteurs van vier verschillende tijdschriften lezen elkaars tijdschrift en geven ongezouten hun opbouwende commentaar.
  • Foliokaffee: Een of meerdere sprekers komen rond een thema hun kennis delen. In het informele tweede deel wordt er verder over het thema doorgeboomd. In het verleden organiseerden we al Foliokaffees rond publieksverbreding, online vs. print, abonneewerving en het fysieke aspect van tijdschriften.
  • Op 20 november 2020 vindt de eerste Foliodag plaats. Een hele middag zijn cultuurredacteurs welkom in Mechelen om er naar boeiende sprekers te komen luisteren en zelf ervaringen uit te wisselen met collega’s. Het exacte programma wordt in de loop van september bekendgemaakt. Van dan af kun je ook inschrijven.