Zuurvrij

zuurvrij29+tijdschrift over literatuur & literair archief

Zuurvrij is het kleurrijke en met veel zorg vormgegeven berichtenblad van het Letterenhuis, het archief en museum van de Vlaamse literatuur van 1780 tot nu. Het staat vol met verhalen over literatuur en literair archief en is geschreven voor een breed publiek, van geïnteresseerde lezers en liefhebbers tot literatuurwetenschappers.

In Zuurvrij komen de mooiste en nieuwste archiefaanwinsten van het Letterenhuis aan bod – en ook de boeiende en vaak amusante ontdekkingen die gedaan worden bij de verwerking van schrijvers- en uitgeversarchieven. Literatuur- en cultuurhistorici, biografen en studenten vertellen daarnaast over hun onderzoek in de leeszaal of online op het digitale platform van het Letterenhuis.

Elke aflevering van Zuurvrij heeft een (telkens andere) gastschrijver en twee – soms wat vileine – bedenkingen van het stripfiguurtje Cordelia bij de literaire wereld.

Wist je dat Zuurvrij

  • het mooist vormgegeven literair-archiefblad van de lage landen is genoemd – en dus ook een lust voor het oog is?
  • kan putten uit twee miljoen brieven, manuscripten en documenten, 140.000 foto’s en 60.000 affiches in de depots van het Letterenhuis?
  • ook iedere aflevering aandacht besteedt aan een van de honderden buitenlandse schrijvers van wie het Letterenhuis ook brieven en manuscripten bewaart?

Zuurvrij verschijnt twee keer per jaar en telt 112 pagina’s.
Een abonnement voor twee jaar kost slechts 20 euro. Abonneren via het Letterenhuis.

Contact: jan.robert@stad.antwerpen.be
Website: www.letterenhuis.be